Kyllinggryte er populært her i huset, men denne gangen prøvde jeg en liten vri.
Chorizopølser fant veien opp i gryta, og det ble suksess. Disse spanske pølsene er smakfulle og skal nok brukes langt oftere her i huset i tiden som kommer.



Denne oppskriften er super enkel og veldig god. Har fått ideen fra denne episoden av Nigella jeg så på youtube.

Ingrdienser
1 kylling rå
500 g chorizo
2 rødløk
5 store poteter
1 appelsin (dvs skallet til appelsinen)
2 ts paprikapulver
1 ts kvernet chili

Den enkle framgangsmåten
Del potetene i båter og legg de i bunnen av formen.
Del løken i båter og dryss over potetene.
Del opp choritzo pølsen og legg den oppå.
Del kyllingen i seks biter, vask den og tørk den.
Legg den oppå og strø over krydderet.
Stek den på 200 grader i 25 min.

I forhold til den “orginale” oppskriften til Nigella var det altså ikke så store forandringene jeg gjorde, brukte kun litt annet krydder. Men her er det nok smak og behag – men ikke bytt ut chorizopølsene !

I år før du kjøpt ulike chorizopølser på dagligvarene rundt omkring. Men ikke alle er nok like gode – denne gang brukte jeg de fra Rema (“Noel”) og ifølge denne testen i VG var det nok et godt valg

Print Friendly